Post

SEO Uyumlu İçerik Yazmak

Bu makalemizde, SEO uyumlu içeriğin nasıl yazılacağını inceleyeceğiz. Peki bu neden önemli? Çünkü SEO uyumlu içerik, arama motorlarında üst sıralarda görünür ve okuyucular tarafından bulunması kolay olur. Tabi makalenizi hazırlarken, okuyucuların sağlayacağı faydayı da göz önünde bulundurmalısınız. Ne kadar faydalı, kaliteli bir makale yazarsanız; okuyucularınızın web sitenizde kalma süresi o kadar uzun olur. Böylece içerikleriniz arama motorları tarafından önemli kabul edilerek üst sıralarda kalır. SEO uyumlu makale yazmak konusunda, uzman bir SEO danışmanından destek almakta yarar vardır.

 

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

 

1. Özgünlük

En başta gelen kural özgün olmaktır. Kopya bir içerik arama motorlarında gerilerde kalıp ziyaretçilerin tekrar siteye gelmelerini engellerken; okuyucuya fayda sağlayan, kaliteli, özgün içerik; hem üst sıralara yerleşip yeni okuyucular kazandırır hem de ziyaretçilerin sitede geçirdikleri zamanı arttırır. Özgün makale elde etmek için makale özgünlük testi yapan sitelerden faydalanabilirsiniz.

 

2. Başlık

Tahmin edersiniz ki, makaleyi okutan başlıktır. Yâni başlık dikkatinizi çekip merakınızı uyandırırsa o makaleyi okursunuz. Dolayısıyla; ilgi çekici, aynı zamanda konunuzla uyumlu, özgün; boşluklu olarak 40-70 karakter arasında; en az 3, en fazla 5 kelimeden oluşan bir başlık yazmalısınız. Seçtiğiniz anahtar kelimenin başlığınızda yer almasına ve başlığınızdaki kelimelerin baş harflerinin büyük olmasına özen göstermelisiniz. Başlıklarınızda yazıyla yazmadan kullanacağınız rakam (5 Önemli SEO Hamlesi vb.) ziyaretçilerinizin ilgisini çeker. Ana başlığınız reklam kokmamalı, bilgi verici nitelikte olmalı, imlâ kurallarına uygun olmalıdır. Yazı başlığınızı h1 etiketi ile tanımlamayı da unutmamalısınız. Bu sayede başlığınız arama motorları tarafından “başlık” olarak algılanacaktır.

 

3. Uzunluk

Makaleniz 300 kelimeden az olmamalıdır çünkü arama motorları 300 kelimeden az olan makaleleri önemsememektedir. Bununla beraber aşırı uzun yazıların okuyucularınızı sıkacağını göz önünde bulundurmalı, 650 kelimeyi geçmemeye dikkat etmelisiniz. Yazınızı uzun paragraflar hâlinde yazmak yerine madde madde yazmayı tercih etmelisiniz.

 

 

4. Görseller

SEO uyumu için yazınızın içeriğiyle ve anahtar kelimeyle uyumlu görselleri kullanmalı, görsellerin anlattıklarınıza yapacağı katkıdan yararlanmalısınız. Sadece yazı görmek okuyucularınızın sıkılmalarına, dikkatlerinin dağılmalarına sebep olur. Görselinizin ismi konunuzla ilgili olmalı, alt açıklaması anahtar kelimeyi barındırmalıdır. Bu şekilde; Google görsel aramalarında görselinizin üst sıralarda çıkmasını sağlayabilirsiniz.

 

5. Anahtar Kelime Kullanımı

Anahtar kelime kullanımı çok önemlidir. Anahtar kelimelerin aşırı kullanımından kaçınılmalı, %4-5 oranında olmasına dikkat edilmelidir. İlk paragrafta daha yoğun olmak üzere; makalenin başında, ortasında, sonunda anahtar kelime geçirilmelidir. Ana anahtar kelimeniz sayfa adresinizde bulunmalıdır, URL ayarları buna göre yapılmalıdır. Açıklama kısmında da anahtar kelime geçirilmelidir, açıklama en fazla 160 karakter olacak şekilde yazılmalıdır, boş bırakılmamalıdır.

 

6. Başlık Etiketleri

h1, h2, h3, h4, h5, h6 olmak üzere 6 başlık etiketi yâni heading tags mevcuttur. Her yazınızda mutlaka en az 1 kere h1 etiketini kullanmalı, yazı başlığınızı bu şekilde tanımlamalısınız. Yazdığınız başlığın arama motorları tarafından “başlık” olarak algılanması açısından bu önemlidir. Açıklama için h2 etiketini (en fazla 3 kere), alt başlıklar için diğer etiketleri kullanabilirsiniz.En önemli başlık için h1, en önemsiz için h6 kullanılmalı ve hiyerarşik sıralamada ilerlenmelidir. Örneğin h4 etiketinden sonra h3’e dönülmemelidir. Kullandığınız yapı, paragraf kısmından istediğiniz etiketi seçmeye uygunsa kod yazmanıza gerek kalmayacaktır.

 

Sadece makale; arama motorlarında üst sırada yer almaya yetmeyecektir çünkü SEO içeriden başlar. Yâni meta tag, title, description ayarları, URL yapısı ayarlanmalı; site içi optimizasyon sağlanmalıdır.

 

SEO uyumlu makaleler yazma konusunda destek almak istiyorsanız SEO danışmanı bulmak için hemen tıklayın.

SEO uyumlu makaleler yazabileceğiniz işlere göz atmak istiyorsanız hemen tıklayın.

 

SanalUzman  Ekibi

SanalUzman Ekibi

İşverenle uzmanı buluşturan e-ticaret platformu

Henüz yorum bulunmamaktadır.

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın.