Post

Sosyal Medyada En Sık Yapılan Hatalar

Firmalar/Markalar için sosyal medyada var olmak ne kadar önemli, artık hepimiz biliyoruz. Bu konuda detaylı bilgi edinmek isterseniz “Neden Sosyal Medyada Var Olmalısınız?" başlıklı makalemize göz atabilirsiniz. Ancak şu da bir gerçek ki, sosyal medyada sadece var olmak yetmiyor, ne şekilde var olduğunuz da önem teşkil ediyor. Aksi takdirde prestij kaybı kaçınılmaz oluyor. Bu makalemizde; firmalar/markalar tarafından sosyal medyada en sık yapılan hatalar konusuna değindik. Sosyal medya hesap yönetimi yaparken aynı hataları tekrarlamamanızı sağlayarak, başarıya ulaşmanızda SanalUzman ailesi olarak katkımız olsun istedik.

 

En Sık Yapılan Sosyal Medya Hataları Nelerdir?

 

1. Strateji Belirlememek

Sosyal medya stratejisi belirlemek, planlama yapmak; olmazsa olmazlardan. Olası kriz ânında bile ne yapacağınızı önceden bilmeniz gerekmekte; çünkü sosyal medya tahmininizden de hızlı. Siz ne olduğunu anlayıp gerekli düzeltmeleri yapana kadar bir de bakmışsınız paylaşıla paylaşıla çok sayıda kişiye, yaptığınız hata veya olumsuz yorumlar ulaşmış bile :)

 

2. Takipçi Sayısına Odaklanmak

Unutmayın ki takipçilerinizin kalitesi, sayılarının fazla olmasından daha önemli.

 

 

3. Müşteriyle İletişim Kurmamak

Tek yönlü iletişim, yine sık yapılan sosyal medya hataları arasında. Müşterilerinize cevap vermeniz ve bunu kısa sürede yapmanız; beğenilerini, yorumlarını tek taraflı bırakmayarak onlarla iletişim halinde olmanız gerekli.

 

4. Tek Platformda Yer Almak

Tüm sosyal mecralarda yer almalısınız. Neden mi? Çünkü bir sosyal ağı kullanmayan müşteri, diğerini çok aktif kullanıyor olabilir. Dolayısıyla birinde olmanız yetmez; üstelik bu, sosyal medyada var olduğunuz anlamına gelmez. Tahmin edeceğiniz gibi,  sosyal medya sadece Facebook’tan veya Twitter’dan, Instagram’dan ibaret değil.

 

5. Dikkat Çekmeyen Paylaşımlar Yapmak

Paylaşım yapmış olmak için paylaşım yapmaktan kaçınmalı, dikkat çekici paylaşımlar yapmalı, bu konuda özenli olmalısınız.

 

6. Herkese Hitap Etmeye Çalışmak

Hedef kitlenizi belirleyerek onlara hitap edecek çalışmalar yapmak en iyisi. Verim alabilmeniz için; belirlediğiniz kitleye, var olan ve potansiyel müşterilerinize ulaşabilmeniz önemli. Herkese hitap etmeye çalışmaktan vazgeçmelisiniz.

 

 

7. Rakiplerle Kavga Etmek

Sosyal medyada rakiplerinizle kavga hâlinde olmak, prestij kaybına uğramanızdan başka hiçbir işe yaramaz. Çalışmalarınızı doğru yürüttüğünüz takdirde, zaten başarı gelir.

 

8. Aktif Olmamak

Aktif olmadıktan sonra, sosyal medyada olmanızın da anlamı kalmaz. 1 gün paylaşım yapıp birkaç gün yapmamaktan, müşterilerinizin beklentilerine karşılık vermemekten kaçınmalı, aktif olmaya, güncel kalmaya özen göstermelisiniz. Ancak bu şekilde “tercih edilen” olabilirsiniz.

 

Sosyal medya hesap yönetimi konusunda kaliteye önem veriyorsanız; sosyal medya danışmanlığı ya da SEO danışmanlığı almanızı öneririz.

 

SanalUzman  Ekibi

SanalUzman Ekibi

İşverenle uzmanı buluşturan e-ticaret platformu

Henüz yorum bulunmamaktadır.

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın.