Post

2019 Çeviri Trendleri Nelerdir?

2019 trendleri söz konusu olduğunda, çeviri trendlerine bakmadan geçmek olmaz. Siz de henüz 2019 çeviri trendleri konusunda araştırma yapmadıysanız ya da bilgilerinizi tazelemek istiyorsanız makalemize göz atmayı unutmayın!

 

Çeviri Trendleri 2019

Yeni trendler içinde 2019’da en çok göze çarpan 3 çeviri trendine değineceğiz.

 

Video Çevirisi

Video içerikler, daha çok ilgi çekmeleriyle her geçen gün yaygınlaşmaya devam ediyor. Dolayısıyla video çevirisi de güncel trendler arasında yerini alıyor. Video çevirisinde; alt yazı hazırlamaya hâkim olmak ve zamanlama önem kazanıyor. Çevirinin yapılması için yapılan yazıya dökme işlemi bakımından, hızlı yazabilmek de yarar sağlıyor.

 

Makine Çevirisi Sonrası Düzenleme

Makine çevirisinin henüz mükemmel düzeye ulaşamaması, anlamsız ifadeler ve dil bilgisi hataları içermesi gibi sebeplerle; makine çevirisi sonrası düzenlemeye ihtiyaç duyuluyor. Düzenleme yaparken dil yeteneğinin dışında herhangi bir uzmanlık gerekmese de; mizah anlayışının gelişmiş olması, makinelerin ortaya çıkarttığı karmaşık dili çözümleyip düzenlemede “sabırlı olma” özelliği; büyük katkı sağlıyor.

 

 

Sesli Arama / SEO Çevirisi

Yurt dışı ile bağlantılı çalışan, yurt dışına ürün / hizmet satışı yaparak küreselleşmek isteyen firmalar, web sitelerinin çevirisini yaptırmak istiyorlar. Ancak metnin doğrudan çevirisi yeterli olmuyor. Arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmek için anahtar kelime araştırması yapmak gerekiyor. Üstelik aramaların çoğunun sesli yapılmaya başlanması nedeniyle, konuşma diliyle yapılan aramalar için uzun kuyruklu denilen anahtar kelimelere yönelmekte fayda oluyor. Bu süreçte çevirmenlerin SEO konusunda da destek olmaları, ilgili dile entegrasyon konusunda yardım sunabilmek açısından müşteri ile yakın çalışmaları gerekiyor.  

 

 

Çeviri trendleri nelerdir?; 2019 için hep birlikte inceledik.

 

Siz de çeviri yaptırmak istiyorsanız, freelance çevirmenlere sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sitemizde freelance çevirmenlik yapmak istiyorsanız, üyemiz olup profilinizi doldurduktan sonra işverenlerin açtığı iş ilanlarına teklif verebilirsiniz.

 

SanalUzman  Ekibi

SanalUzman Ekibi

İşverenle uzmanı buluşturan e-ticaret platformu

Henüz yorum bulunmamaktadır.

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın.