Post

Ek Gelir Olarak “Freelance!”

Sz de ek gelir elde etmek isteyenlerdenseniz ve freelance çalışma konusunda merak ettikleriniz varsa, makalemizi mutlaka okumanızı öneririz. Tam zamanlı çalışmak freelance çalışmanıza engel midir, tam zamanlı bir çalışan olarak freelance iş alma konusunda işverenleri nasıl ikna edersiniz, hangi alanlarda freelance iş yapabilirsiniz vb. tüm sorularınızın cevabını makalemizde bulabilirsiniz.

 

Ek Gelir Elde Etmenin Yolları

Son zamanlarda çok duyduğumuz ve gittikçe yaygınlaşan bir çalışma sistemi olan freelance çalışma yani diğer adıyla serbest çalışma, ek gelir elde etme konusunda en sık başvurulan yöntemlerden biri. Hemen detaylara geçelim:

 

Bir Kurumda Çalışmanız Dert Değil

Büyük ihtimalle, "tam zamanlı çalışan freelance çalışabilir mi?" diye aklınızdan geçiriyorsunuzdur. Size müjde! Tam zamanlı çalışıyor olmanız, freelance çalışmanıza engel değil. Diyelim ki bir kuruma bağlısınız ancak; geliriniz giderlerinizi karşılamaya yetmiyor veya tecrübe kazandığınız, içinde olmayı hayal ettiğiniz başka bir iş var. O halde, kendi işinizi aksatmadan ek iş yapmanız mümkün. Varsa ofiste kalan vakitlerinizde, öğle molalarınızda yine ofiste ya da cafe, park, bahçe gibi dış mekanlarda, akşamları eve vardığınızda, hafta sonlarında; kısaca yoğunluğunuza bağlı olarak size ne zaman, nerede uygunsa orada çalışabilirsiniz. Kendi planınızı oluşturmakta tamamen özgürsünüz.

 

 

İşverenlere Açık Olun

Freelance çalışarak ek gelir elde etmek istiyorsanız size tavsiyemiz; iş almak istediğiniz işverenlere; bir kurumda tam zamanlı görevli olduğunuzu, o iş için ne kadar vakit ayırabileceğinizi önceden söylemeniz. Bırakın, kabul edip etmeyeceklerine kendileri karar versinler. Mutlaka kabul edenler olacaktır, endişelenmeyin. Böylece; sizden beklentilerinin daha yüksek olacağı endişesiyle strese girmez, işverenlerle sorun yaşamazsınız.

 

Hangi Alanlarda Ek İş Yapabilirsiniz?

Peki "hangi alanlarda freelance iş yapılabilir?" derseniz; SanalUzman'da yeteneğinize göre; yazı ve çeviri işlerinden grafik tasarıma, yazılımdan reklamcılığa, satış ve pazarlamaya, danışmanlığa kadar birçok alanda freelance iş yapabilir, kategorilerimize göz atabilirsiniz. Üstelik bu iş, çalıştığınız kurumdaki işin aynısı olmak zorunda değil. Kendinize güvendiğiniz, keyif aldığınız iş hangisiyse onu yapabilirsiniz. Şunu da unutmayın; seçme özgürlüğünüz olduğu, dolayısıyla sevdiklerinizi seçeceğiniz için, diğer görevlerinizin arasında onları yaparken adeta dinlendiğinizi hissedeceksiniz.

 

Ek gelir fikri hoşunuza gittiyse, işverenlerin SanalUzman’da oluşturduğu freelance işlere hemen göz atmaya başlayabilirsiniz. Bol kazançlar dileriz.

SanalUzman  Ekibi

SanalUzman Ekibi

İşverenle uzmanı buluşturan e-ticaret platformu

Henüz yorum bulunmamaktadır.

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın.