Post

Web Sitesi Hakkında En Çok Merak Edilen 5 Soru

Bu makalemizde sizlere, web sitesi hakkında en çok merak ettiğiniz soruların cevaplarını derledik. “Web sitesi nedir, ne işe yarar? Neden bir web siteniz olmalı mıdır? Web sitenizi kendiniz yapabilir misiniz? Web sitesi yaptırırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Bütçenizi nasıl ayarlamalısınız?" Haydi başlayalım!

 

Web Sitesi Hakkında Merak Edilenler

 

1. Web Sitesi Nedir & Web Sitesi Ne İşe Yarar?

Bir web sitesini, mağazanızın vitrini gibi düşünebilirsiniz. Fiziki bir dükkanınız olduğunda müşterilerinizin dikkatini çekip onları içeriye çekmek istersiniz değil mi? Bunun için ilk gerekli olan, ne iş yaptığınızın anlaşılmasıdır. Sonrasında size, detayları anlatıp onları ikna etmek kalır. İşte bir web siteniz olduğunda bunu, sadece mağazanıza giren sınırlı sayıda kişiye değil, çok kısa sürede milyonlara yapmış olursunuz. Ürünlerinizi, hizmetlerinizi buradan görmeleri çok daha etkili olacaktır. Unutmayın, söz uçar yazı kalır! Üstelik hobinizle de web sitenizden kazanç sağlayabilirsiniz. Gelin, detaylara bakalım.

 

2. Neden Bir Web Siteniz Olmalıdır?

Bu soruyu, "Web sitesinin faydaları nelerdir?" diye sorarsak, web sitesinin önemi çok daha iyi anlaşılacak ve neden bir siteniz olması gerektiini çok daha iyi anlayacaksınız. Hemen aşağıdaki maddelere göz atalım:

- Sosyal medyadan da yararlanarak hobinizi işe çevirebilirsiniz.

- Günümüzde hizmet ve ürünler internetten araştırılmaktadır. Burada var olmamak nasıl ciddi bir kayıpsa, var olarak da şahıs veya şirket olarak farkınızı istediğiniz  şekilde ortaya koyabilirsiniz.   

- 7/24 ulaşılarak geniş kitlelerce fark edilebilirsiniz.

- Sitenizi ve sosyal medyayı kullanarak yapacağınız reklamlar; basılı reklamlara, radyo / TV reklamlarına göre çok daha ekonomiktir.

- Özgeçmişinizde size avantaj sağlar.

- 6102 Türk Ticaret Kanunu’nun 1524. Maddesi’ne göre de, sermaye şirketlerine web sitesi zorunluluğu getirilmiştir.

 

 

3. Web Sitenizi Kendiniz Yapabilir misiniz?

Hazır web siteleri sayesinde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Ancak farklı olmak istiyorsanız, bu siteleri başkalarının da kullanıyor olabileceğini unutmayın. Buna ilave olarak; görsel kalite açısından tüm tarayıcılarda aynı sonucu almak, arama motorlarında üst sıralarda yer almak için Web Tasarım uzmanı, SEO danışmanı gibi size destek olabilecek kişilerden yardım almanızı öneririz. Böylece hem ziyaretçi kaybetmemiş hem de yeni ziyaretçiler kazanmış olursunuz.

 

4. Web Sitesi Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Sitenizin kurum kimliğinize uygunluğu, hızı, tasarımı, kullanım kolaylığı, renkleri, hedef kitlenize hitap etmesi, özgün, güncel, kaliteli, son teknolojiye ve iyi bir yazılım altyapısına sahip olması önemlidir. Son teknolojiden kastımız; mobil uyumlu web sitesi diğer adıyla responsive web sitesi olması, yani bütün cihazlarda ve tarayıcılarda aynı görüntü kalitesinde çalışması, arama motorlarında üst sıralarda çıkacak şekilde SEO uyumlu web sitesi olmasıdır. Konunun uzmanlarından yararlanabilirsiniz. Uzmanlar arasından nasıl seçim yapacağınıza gelince; ihtiyaçlarınızı araştıran, teknik bilgi / tecrübe açısından güvenilir, estetik / işlevsellik / arayüz tasarımı / kodlama / satış sonrası destek konularında yardımcı olabilecekleri tercih etmelisiniz. Sitenizin görsel tasarımının nasıl olması gerektiği konusunda daha detaylı bilgi almak için "Web Sitesi Tasarımı mı Yaptıracaksanız?" başlıklı makalemize göz atabilirsiniz.

 

5. Bütçenizi Nasıl Ayarlamalısınız?

Fiyatlar; yapılacak işe göre değişkenlik gösterecektir. Size doğru desteği verecek uzmanı bulduğunuza emin olup bütçenizi buna göre ayarlamanız, ucuza hazır web sitesi hazırlayıp sonradan başka masraflar çıkmasından, imajınızın zedelenmesinden daha iyidir. Şöyle düşünelim; diyelim ki bir terziye gittiniz ve kendinize göre bir kıyafet diktirdiniz. İşçiliği dolayısıyla fiyatı, hazır aldığınıza göre daha pahalı olabilir; fakat her şey istediğiniz gibi olacaktır. Hazır aldığınızı kendinize uygun hale getirme çabalarınız ise hem sizi yoracaktır hem de aldığınızın üzerine yaptığınız terzi harcamaları ile sonuçta daha pahalıya gelecektir ve ne kadar tatmin olacağınız da tartışılır. Şunu da hatırlatalım ki; bir şeyi en baştan yapmak, yapılmışın bozularak düzeltilmeye çalışılmasından çok daha kolaydır. 

 

Siz de kendinize ait bir web sitesi ile fark yaratmak, kazancınıza kazanç katmak istiyorsanız vakit kaybetmeden doğru uzmanı aramaya başlayın.

 

SanalUzman  Ekibi

SanalUzman Ekibi

İşverenle uzmanı buluşturan e-ticaret platformu

Henüz yorum bulunmamaktadır.

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın.